Historie Meijels Mannenkoor

concertfoto

Het Meijels Mannenkoor is opgericht in 1977 en is dus vergeleken met veel koren nog relatief jong.

Wij zijn een wereldlijk koor dat is uitgegroeid tot een koor van ca. 40 zangers die afkomstig zijn uit Meijel en omgeving.

De muzikale leiding is sinds september 2012 in handen van dirigente Sylvia Berghs. Zij is een muziekenthousiast en schrikt niet terug voor muzikale uitdagingen. Sylvia staat bekend om haar verfijnde opvattingen met betrekking tot koorklank en programmering.

In de afgelopen twee jaar is een nieuw en zeer aantrekkelijk repertoire opgebouwd, dat zowel voor de zangers als ook voor het publiek aantrekkelijk is. Het actuele repertoire bevat opera, operette, musicals en bekende hedendaagse muziek.

Nieuwe liederen worden gezamenlijk door zangers en koorleiding uitgezocht. Het koor probeert een hoog niveau te bereiken en dat ook te behouden. Wekelijks wordt hier intensief en in een gemoedelijke atmosfeer aan gewerkt .

Met groot succes organiseerde het koor 6 maal het Zuid-Nederlands mannenkorenfestival waarbij de deelnemende koren door een internationale vakjury werden beoordeeld op hun muzikale kwaliteiten.

Het koor is gedurende zijn bestaan zeer actief geweest, wat heeft geleid tot veel contacten binnen en buiten onze regio en inmiddels hebben we diverse meerdaagse buitenlandse concertreizen gemaakt.

In 1995 organiseerde het koor een concert samen met het Symfonieorkest en de tenor Marco Bakker.

In 1997 werd een groot operaconcert georganiseerd samen met de bas Harrie Peeters.

In 2013 hebben we samen met MGV Eintracht en de Kammerphilharmonie Rhein-Main in de uitverkochte stadsschouwburg in Limburg a.d. Lahn met veel succes een avondvullend concert gegeven.

Ook zijn we gastheer geweest voor koren uit Duitsland, België, Tsjechië, Zwitserland en USA.

Veel belang hechten we echter ook aan goede verhoudingen met de andere muziekverenigingen binnen Meijel en het zal daarom niet verwonderlijk zijn, dat we samen met Femmes Vocales en

Harmonie Eendracht al vele jaren met groot succes het Oudjaarsconcert organiseren.

Dit concert vormt samen met ons Voorjaarsconcert een van de vaste punten in ons programma.

koorfoto april 2015