maandag, 23 oktober 2017

Sylvia Berghs, dirigent

foto sylvia test

Het Meijels Mannenkoor is een enthousiast koor en bestaat momenteel uit ca. 35 zangers.

Sinds 1 september 2012 staat het koor onder leiding van dirigente Sylvia Berghs uit Baexem.

Sylvia is een goede bekende in onze regio. Koren die Sylvia nu onder haar leiding heeft zijn o.a. Mannenkoor Maas en Neergalm uit Neer, Gemengde zangvereniging Con Amore uit Weert, Projectkoor Experience uit Budel.

Zij heeft de opleiding gevolgd voor orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Maastricht. Daarnaast studeerde zij koordirectie alsmede orkestdirectie. Naast het begeleiden van een aantal koren en solisten geeft zij ook nog les aan het RICK (Regionaal Instituut Cultuur en Kunst) in Weert.

Daarnaast heeft zij ook nog tijd om als organist in diverse parochies de Heilige Mis op te luisteren.

Sylvia schrikt niet terug om muzikale uitdagingen aan te gaan, al dan niet in samenwerking met solisten. Zij staat bekend om haar verfijnde opvattingen met betrekking tot koorklank en mooie programmering en heeft haar sporen reeds verdient in de muziek- en zangwereld.

Wij hebben met Sylvia een nieuwe weg ingeslagen. Een weg waar vernieuwing en verjonging van ons koor mogelijk moet zijn. Onze repetities zijn op woensdagavond. Iedereen is welkom om op deze avond eens binnen te lopen om de sfeer van ons koor te proeven.