Het repertoire van het Meijels Mannenkoor

Het Meijels Mannenkoor heeft, ondanks het feit dat het koor relatief kort bestaat, reeds een uitgebreid repertoire opgebouwd.

We proberen dat zo divers mogelijk te laten zijn. De dirigent en de muziekcommissie zijn daar ook voortdurend naar op zoek. Uitgangspunten hierbij zijn:

• voldoende kwaliteit;
  • de muziek moet voor de zangers een uitdaging vormen;
  • het publiek moet bij het horen van de muziek aangenaam worden verrast.

Met het principe 'voor elk wat wils' komen we uit bij bijvoorbeeld opera, musical, romantisch repertoire, liederen en ook de hedendaagse muziek ontbreekt niet.

We zingen Duitse, Italiaanse en Franse operawerken, van onder andere Verdi, Bellini, Bizet, Lortzing en Mozart. In het musicalrepertoire zitten ondermeer werken van Andrew Lloyd Webber, Gershwin en Leonard Bernstein. In het romantische repertoire zijn ook diverse Tsjechische werken opgenomen (onder meer van Smetana, Kostal en Janacek). Dit mede omdat we met diverse Tsjechische koren zeer goede betrekkingen onderhouden.

Omdat we ook regelmatig een Eucharistieviering opluisteren hebben we de Messe Breve van Ch. Gounod en de Missa in G dur van M. Filke in ons repertoire. Ook zingen wij geestelijke werken van onder andere J. Nieland, Schubert, A. Weber en Mendelssohn.

De inbreng van de koorleden wordt erg op prijs gesteld. Wanneer iemand iets interessants heeft gevonden wordt dit aan de muziekcommissie gemeld. Samen met de dirigent wordt dan gekeken of het een voor ons koor haalbaar werk is.