In memoriam Jan Derckx

Op 23 juni 2017 bereikte ons het droeve bericht dat Jan Derckx was overleden. Hoewel hij al langer ziek was en diverse keren was opgenomen in het ziekenhuis, kwam dit overlijden toch nog erg plotseling. Zijn heen gaan is een groot verlies voor Nelly, zijn kinderen, kleinkinderen en familie.

We kennen Jan als een fijne man, die niet graag op de voorgrond trad, maar die erg veel heeft betekend voor het Meijels Mannenkoor. Al snel nadat hij als zanger de bassen kwam versterken werd hij benoemd tot penningmeester en deze functie heeft hij ca. 25 jaar met veel accuratesse bekleed. Jan heeft in deze periode ook met veel succes diverse acties opgezet om de benodigde financiën binnen te halen voor het koor. Ook was hij degene die bij concerten de aankleding van de zaal voor zijn rekening nam en hierbij werd hij later bijgestaan door het Dame comité. De verzorging van de koorkleding was ook een taak die hij samen met Nelly vanaf zijn lidmaatschap tot vlak voor zijn overlijden zeer nauwgezet vervulde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jan werd benoemd tot erelid van het Meijels Mannenkoor en in 2013 ontving hij een Koninklijke Onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor ons Meijels Mannenkoor.

We verliezen met hem een aimabel man en een trouw zanger en wensen Nelly, kinderen en kleinkinderen en familie veel sterkte toe.